• Tomppa

Korona hiljentää SaaristoRadion

Kuluvaa vuotta 2020 ei päästy pitkälle kun maailma kohtasi Koronan. SaaristoRadion kohdalla meille tuli ensimmäinen isku Tukholmassa kun *allt för sjön* messut suljettiin kun olimme paikalla, samalla meillä tietenkin keskeytyi raportointi messuilta lyhyeen. Koti Suomeen päästyämme tapahtui paljon ja lyhyessä ajassa.


Ehdimme kuitenkin tänä vuonna tekemään raporttia Düsseldorfista, Göteborgista, Helsingistä ja hieman Tukholmasta. Seuraava tapahtuma kalenterissamme olisi ollut Naantalin venemessut toukokuussa johon meille oli jo myönnetty FM-lupa Turun alueelle. Kaikkihan me tiedämme nyt mitä vauhtia tapahtumia on peruttu aina kesää myöten. Tilanne mainostajien suhteen on nopeasti muuttunut nollaan, meillä ei siis ole tuloja, menoja kylläkin.


FM lupamme pääkaupunkiseudulla 102Mhz päättyy 31.3.20 jolloin viimeistään lopetamme musiikin soittamisen kokonaan, meidän on pakko karsia kulut minimiin. Musiikin soittaminen maksaa TEOSTO ja GRAMEX lupamaksuja joka päivä enemmän kuin mitä meillä nyt on tuloja, samoin maksuja on tietoliikeenteen ja kaiken muun osalta mitä radio ja yritystoiminnassa voi olla.

Valtion tuki ei meitä auta, me emme korollista valtion lainarahaa kyetä tässä tilanteessa ottamaan pienenä yrityksenä.

Seuraavien parin päivän aikana päätämme tehdäänkö merisäät tasatunnein kuitenkin nettiradion puolella 1.4 alkaen ja ajamme haastatteluja = olemme puheradio ilman musiikkia ja musiikin soitosta koituvia kuluja. Saatamme videotuotanto puolella tehdä kaikenlaista joten youtube ja facebook SoMe kanaviamme kannattaa seurata. Ja tietenkin otamme ideoita vastaan!

Missään vaiheessa tämä kanava ei ole ollut mikään kultakaivos, mutta meillä on ollut kivaa, me olemme aidosti tehneet tätä *rakkaudesta saaristoon*. Olemme saaneet tehdä yhteistyötä upeiden ihmisten ja kumppanien kanssa ja olemme saaneet tutustua moneen hienoon tarinaan joita olemme saaneet välittää ja toimia saariston äänenä. Aika näyttää mitä tulee tapahtumaan ja kauan tätä poikkeustilaa joudumme kaikki kestämään. Haluamme jatkaa mutta taloudelliset realiteetit on tilanteessa huomioitava. Saaristoterveisin, Tomppa & Petri
1,239 katselukertaa0 kommenttia